Tilbage til webshop

Her kan du læse om noget af det garn jeg strikker af.

Jeg lægger beskrivelser op løbende, når jeg har tid. Buccolotto Garzato Luksus Mohair

Buccolotto Garzato Luksus Mohair

32%mohair, 32% Alpaca, 28% Merino, 8% andre fibre

Mulesing fri produktion, det har et animal welfare certifikat. 

Vaskes på uldprogram 30 grader. Bemærk at uldprogrammet i vaskemaskinen ofte er mere skånsomt end hvis du vasker dit strik i hånden. 

Jeg har det både i mørk flaskegrøn, og  denne lyseblå.

Gomitolo silkhair

65% Mohair, 30% Silke og 5% Merino uld.  Det er meget let og varmer godt

Materiale fra Sydafrika (mohair), Kina (silke) og Australien (uld). Fremstillet i Italien.

Blackhill Højlandsuld

Blackhill Højlandsuld er et helt særligt garn. Garnet er luksuriøs, fleksibel og blødere end de fleste andre garner, der kendes som supersoft. Denne kvalitet er ren Lambswool fra det første, bløde klip (First Cut).

Blackhill Højlandsuld er produceret på et lille, familiedrevet spinderi i Skotland og med henblik på at skåne miljøet så meget som muligt. Et eksempel er, at al strøm til drift er "grønt" og stammer fra vindmøller, ligesom der gøres en kontinuerlig indsats for at reducere vandforbrug ved indfarvning.

( Kilde : garnudsalg.dk )

Blackhill Élevé

Garnet er et superblødt, rent uldprodukt, som er upcycled fra spinderiets uldprodukter. Produkter, der tidligere ville henstå ubrugt, men som nu indgår i garnet her. Farverne i garnet  har et fantastisk liv. De er melerede på en helt speciel måde, der afspejler, at garnet er sammensat af fibre, der har været i brug før. 

( Kilde : garnudsalg.dk )

Silk Mohair

Garnet består af 72% Super Kid Mohair og 28% silke, Det er super blødt og stikker ikke.
Silk Mohair kommer fra Sydafrika.
Leverandøren garanterer social ansvarlighed. Der er krav om gode ansættelsesforhold, ingen børnearbejde og god dyrevelfærd. Der stilles krav til de forhold, farmerne tilbyder dyrene. Der er pligt til at behandle syge dyr og i det hele taget dagligt at tilgodese deres velfærd. Der er ligeledes krav til hensyntagen til miljøet og naturen.

( Kilde : garnudsalg.dk )
Soft Melange Eco Wool

Soft Melange er et utrolig lækkert kartegarn af ren, 100% økologisk uld. Det er et luftfyldt, "vamset" garn med en rustik finish. Det er produceret og farvet på en miljømæssig bæredygtig måde. .

Garnet er vasket fra producenten.

( Kilde : garnudsalg.dk )

Brigitte

Super blødt Lana Grossa garn. 

40%  Superkid Mohair. 37% Ekstra fin merino uld  23% Polyamid

Lavet i Italien 

Cardato

80% Lambswool 20 % polyamid 


Geelong merino
Geelong er merinoens luksuriøse fætter.
 
Geelong stammer fra det største får blandt merinofårene. Garnet har en lidt kortere fiberlængde end traditionel merino, men til gengæld har fiberen en lille diameter. Det er denne, som afgør blødheden. Jo tyndere fiber, jo blødere oplevelse af garnspundet af fiberen. Geelong er kartet og spundet på en sådan måde, at man fremelsker et garn, som bevarer en luksuriøs blødhed svarende til cashmere.
Chunky soft uld

Som navnet siger så er det et lækkert tykt garn. Super blødt og varmt.

Et skønt garn, der egner sig til lette, luftige strik og andet, der skal være blødt og luftigt. Garnet er let børstet, så det har et look á la mohair.

Garnet består af 35% Alpaca - 40% Uld og har  25% syntet fibre.